Jak připravit dokonalou mléčnou pěnu na cappuccino? Poradíme vám, jak na to

Chcete cappuccino jako z kavárny? Naučte se připravit dokonalou mléčnou pěnu doma! Tipy pro milovníky kávy i budoucí baristy.

Nedáte dopustit na dobrou kávu a každé ráno si ji vychutnáváte s jemnou mléčnou pěnou? Pokud toužíte po cappuccinu jako z kavárny, musíte umět připravit perfektně našlehané mléko. V následujícím článku vám přinášíme tipy, jak na to – ať už jste začátečník, nebo toužíte po otevření vlastní kavárny. 

Na čem opravdu záleží

Základem úspěchu je správný výběr mléka. Ideální volbou je čerstvé, studené plnotučné mléko – právě tuk je klíčem k husté a poctivě sametové pěně. Vyhněte se rostlinným alternativám, pokud nejste zkušení, jejich šlehání totiž bývá mnohem složitější. Dále budete potřebovat vhodné náčiní: doporučujeme vám speciální konvičky na šlehání mléka a ruční elektrický šlehač. Tato dvojice výrazně usnadní práci a ušetří frustraci z nedokonalého výsledku.

Vybírejte konvičky o objemu alespoň 350 ml, ideálně půllitrové. Větší nádoba poskytne více prostoru pro práci i učení se základům latte artu. Příliš malá konvička by vás akorát omezovala a neumožnila by během šlehání mléka tvořit nejrůznější obrazce. Při tomto procesu nezapomeňte na správnou techniku – mléko se nesmí přehřát a šlehání by mělo být rovnoměrné.

První pokusy? Buďte trpěliví

Šlehání mléka není věda, ale chce to cvik. Pokud se pěna napoprvé nepovede, nezoufejte. Na internetu najdete mnoho videí, která vám ukážou správný postup krok za krokem – doporučujeme YouTube kanály zaměřené na domácí baristy. Pokud to s kávou myslíte vážně, zvažte profesionální kurz. Ten vás nejen naučí šlehat mléko jako profík, ale i správně připravit espresso a nasměruje vás správným směrem. Než se ale pustíte do velkých plánů, začněte u základů – vybavte si kuchyň tím správným náčiním. Na e-shopu Kafe King najdete vše potřebné, abyste mohli začít hned dnes.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *